Sposób przygotowania:
Drożdżowe ciasto a'la pannetone
Przygotowywanie tego ciasta zaczęłam od zaczynu. Drożdże rozpuściłam mieszając z łyżką cukru, odrobiną ciepłego mleka i mąki. Po upływie ok 40 minut, gdy rozczyn wyraźnie urósł dodałam pozostałe składniki - przesianą mąkę, rozbite jajka o temperaturze pokojowej, cukier, rum, letnie mleko i miękkie masło. Ciasto było raczej luźne, przywierające do ręki. Wyrabiałam je około pół godziny. Pod koniec wyrabiania dodałam kandyzowane skórki i opłukane rodzynki. Gotowe ciasto wyłożyłam do wyłożonej papierem formy do połowy wysokości. Odłożyłam do wyrośnięcia na około 2 godziny. W tym czasie ciasto podwoiło objętość( naczynie miało średnicę 26 cm). Piekłam je w piekarniku nagrzanym do 170-180 st. Wyjęłam z formy gdy było już praktycznie wystudzone.