Sposób przygotowania:
Drożdżowe ciasto z owocami
Mąkę przesiewamy z solą do miski. Drożdże wkruszamy do miseczki dodając łyżkę cukru i letnie mleko, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aż wyrosną. Wyrośnięte drożdże dodajemy do mąki. Cukier miksujemy z jajkami i dodajemy do mąki, wyrabiamy ciasto dodając rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Gdy ciasto będzie odchodziło nam od dłoni odstawiamy je do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na dwie części. Owoce obieramy ze skórek. Ja użyłam gruszek i nektarynek. Połowę ciasta przekładamy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką. Na ciasto wykładamy owoce i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w temperaturze piekarnika 160 stopni.