Sposób przygotowania:
Drożdżowe inaczej z jagodami
Do dużej misy wkładam cukier, drożdże oraz ciepłe mleko. W osobnej miseczce wbijam jajka i je rozbijam. Następnie jajka wlewam do miski z drożdżami. Następnie dodaję mąkę oraz olej. Całość nie mieszając oozostawiam w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką lub ręcznikiem papierowym na ok 2.5-3 godzin.
Po upływie tego czasu za pomocą drewnianej łyżki całość mieszam na jednolitą masę.
Ciasto przelewam do dużej tortownicy. Jagody myję i wsypuję na ciasto. Owoce lekko dociskam. Składniki kruszonki dokładnie łącze ze sobą. Ciasto posypuję kruszonką. Do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni wkładam ciasto.
Piekę nie dłużej niż 50 min góra-dół. Kiedy ciasto się upiecze,pozostawiam w piekarniku do ostygnięcia.
Na wierzch posypuję cukrem z młynka z wanilią.
Po upływie tego czasu za pomocą drewnianej łyżki całość mieszam na jednolitą masę.
Ciasto przelewam do dużej tortownicy. Jagody myję i wsypuję na ciasto. Owoce lekko dociskam. Składniki kruszonki dokładnie łącze ze sobą. Ciasto posypuję kruszonką. Do rozgrzanego piekarnika na 170 stopni wkładam ciasto.
Piekę nie dłużej niż 50 min góra-dół. Kiedy ciasto się upiecze,pozostawiam w piekarniku do ostygnięcia.
Na wierzch posypuję cukrem z młynka z wanilią.