Sposób przygotowania:
Borówkowo - jabłkowy salcesonik z migdałowym pyłem1.

Przygotowałam 5 sztuk jajek wiejskich, które wybiłam do miski.
2.

Następnie przygotowałam cukier trzcinowy, który wsypałam do jajek. Zmiksowałam wszystko na jednolitą masę.
3.

Później dosypałam ciemne kakao i znowu wszystko zmiksowałam.
4.

Dalej przygotowałam mąkę krupczatkę, która następnie wsypałam do zmiksowanej masy. Cały czas wszystko miksowałam.
5.

Ostatnimi produktami sypkimi był cynamon mielony i proszek do pieczenia, które zmiksowałam z resztą składników.
6.

Na końcu wlałam olej z pestek winogron i znowu wszystko zmiksowałam mikserem.
7.

Teraz przygotowałam jabłka, które umyłam, obrałam ze skórki i wydrążyłam gniazda nasienne.
Następnie pokroiłam w dość dużą kostkę i wrzuciłam do ciasta. Wszystko wymieszałam łyżką drewnianą.
8.

Średnią tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia, a później przełożyłam ciasto.
9.

Teraz przygotowałam borówki amerykańskie, które umyłam, wysuszyłam, a później rozsypałam na wierzchu ciasta.
10.

Przygotowałam mąkę migdałową i bardzo obficie posypałam wierzch ciasta.
11.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C, a następnie włożyłam ciasto na około 50 minut. Piekłam je do tzw. "suchego patyczka".
12.

Smacznego !