Sposób przygotowania:
Borówkowo - jabłkowy salcesonik z migdałowym pyłem1.
Przygotowałam 5 sztuk jajek wiejskich, które wybiłam do miski.
2.
Następnie przygotowałam cukier trzcinowy, który wsypałam do jajek. Zmiksowałam wszystko na jednolitą masę.
3.
Później dosypałam ciemne kakao i znowu wszystko zmiksowałam.
4.
Dalej przygotowałam mąkę krupczatkę, która następnie wsypałam do zmiksowanej masy. Cały czas wszystko miksowałam.
5.
Ostatnimi produktami sypkimi był cynamon mielony i proszek do pieczenia, które zmiksowałam z resztą składników.
6.
Na końcu wlałam olej z pestek winogron i znowu wszystko zmiksowałam mikserem.
7.
Teraz przygotowałam jabłka, które umyłam, obrałam ze skórki i wydrążyłam gniazda nasienne.
Następnie pokroiłam w dość dużą kostkę i wrzuciłam do ciasta. Wszystko wymieszałam łyżką drewnianą.
8.
Średnią tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia, a później przełożyłam ciasto.
9.
Teraz przygotowałam borówki amerykańskie, które umyłam, wysuszyłam, a później rozsypałam na wierzchu ciasta.
10.
Przygotowałam mąkę migdałową i bardzo obficie posypałam wierzch ciasta.
11.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C, a następnie włożyłam ciasto na około 50 minut. Piekłam je do tzw. "suchego patyczka".
12.
Smacznego !