Sposób przygotowania:
drożdżowe kokosówki i makówki
Drożdże rozkruszyć. Masło pokroić w kostkę. Jajka rozbić, oddzielić białak od żóltek. Przesiać mąkę na stolnicę, dodać cukier i sól, wymieszać, dodać drożdże, żółtka i masło, szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i zanurzyć w zimnej wodzie na 30 min, po tym czasie wyjąc ciasto z wody, odwinąć i osuszyć ciasto przy pomocy papierowego ręcznika. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, wyciąć szklanką ciasteczka i ułożyć na suchej blasze do pieczenia. Białka jajek ubić z cukrem i posmarować nimi ciasteczka, połowę posypać wiórkami kokosowymi, a resztę makiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 15 min aż ciasteczka się zrumienią.