aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

drożdżowe kółka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne koleczka drozdzowe- polecam.

drożdżowe kółka

Składniki:

drożdżowe kółka

 

Sposób przygotowania:

drożdżowe kółka
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci.Przesianą makę ugniatamy z ugotowanymi ziemniakami. Następnie dodajemy cukier, drozdze i jajka. Ugniatamy, az wyrobimy ladnie ciasto. Dolewamy oliwy. Wyrabiamy. Ciasto odstawiamy w cieplym miejscu do wyrosniecia. Formujemy kulki jako paczki , lub wycinamy kolka szklanka i robimy kieliszkiem dziurke, by powstaly nam oponki. Smazymy na tluszczu. Posypuejmy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka