Sposób przygotowania:
Drożdżowe koperty
Robimy rozczyn letnie mleko mieszamy z drożdżami i cukrem. Mieszamy i posypujemy mąką . Nakrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy resztę przesianej mąki dajemy odrobinę soli. Jogurt mieszamy z olejem i wlewamy do maki dodajemy jajka i wyrośnięty rozczyn. Wszystko razem mieszamy i urabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy ciasto kroimy w kwadraty. Na środek kwadratu kładziemy łyżeczkę marmolady i końce kwadratu wkładamy do środka. Robimy kruszonkę mieszamy masło z mąką i tartymi orzechami i cukrem do smaku. Robimy ręką grudki , tworząc kruszonkę. Kruszonkę nakładamy na drożdżówki i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach ok 25 min.