Sposób przygotowania:
Drożdżowe naleśniki
Naleśniki: Drożdże rozpuścić z 1/2 szkl mleka i cukrem odstawić na 10 minut. Następnie do drożdży dodać resztę składników energicznie mieszając aby nie powstały gródki.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 30-40 minut. Patelnie posmarować olejem i smażyć naleśniki z obu stron. Krem: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Zimny budyń zmiksować z serkiem mascarpone.
Naleśniki posmarować dżemem i serkiem mascarpone, zwinąć w koperty.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 30-40 minut. Patelnie posmarować olejem i smażyć naleśniki z obu stron. Krem: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Zimny budyń zmiksować z serkiem mascarpone.
Naleśniki posmarować dżemem i serkiem mascarpone, zwinąć w koperty.