Sposób przygotowania:
Drożdżowe naleśniki z czekoladowym sosem
CIASTO: Połowę mleko podgrzewamy delikatnie. Dodajemy do niego drożdże, sól oraz 1 łyżkę cukru. Całość mieszamy. Dodajemy mąkę-tyle by rozczyn miał konsystencje śmietany. Gotowy pozostawiamy do podrośnięcia. Do wyrośniętego dodajemy jajka, pozostałą ilość mąki, cukru i mleka. Dokładnie miksujemy. Gotowe pozostawiamy na około 0,5 godziny. Po tym czasie smażymy naleśniki. Smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe dowolnie składamy, porcjujemy na talerze, polewamy czekoladowym sosem i posypujemy bakaliami. SOS: Połowę mleko podgrzewamy. W drugiej rozpuszczamy mąkę, kakao oraz żółtka. Mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Do gotującego dokładamy cukier waniliowy, a następnie całość słodzimy do smaku. Gotowym sosem polewamy naleśniki.