Sposób przygotowania:
Pietruszkowe naleśniki ze szparagamiETAP 1:
Natkę pietruszki kroję drobno, przekładam do wysokiego pojemnika dodaję wodę, oliwę, i miksuję blenderem, dodaję mąkę, jajka, sól i dalej miksuję tak długo, aż ciasto będzie gładkie.
ETAP 2:
Naleśniki smażę na oleju.
ETAP 3:
Szparagi obieram, i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa myję. Rzodkiewkę kroję w paski, pomidorki w plastry, chili drobno.Boczek kroję na szerokie paski i smażę, aż będzie chrupiący.
ETAP 4:
Sos: Ogórka dokładnie myję i ścieram na tarce. Do jogurtu dodaję ogórka, czosnek sprasowany, koper pokrojony, sól, pieprz i mieszam.
Na każdym naleśniku układam po trzy szparagi zwijam, w środek dodaję roszponkę, rzodkiewkę, pomidorki, boczek, chili, koperek. Polewam sosem.
marcinka
RENATA P.
mocsłodkości