Sposób przygotowania:
Drożdżowe racuchy z jabłkamiETAP 1:

Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewamy przez sitko do miski, dodajemy drożdże.
ETAP 2:

Dodajemy jogurt grecki, mleko, wbijamy jajko. Całość miksujemy.
ETAP 3:

Jabłko myjemy, obieramy, wycinamy gniazdo nasienne. Jabłko kroimy w małą kostkę.
Jabłka dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.
Naczynie z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. godzinę.
ETAP 4:

Następnie smażymy racuchy. Na patelni rozgrzewamy olej. Porcjami, po łyżce wazowej, wylewamy ciasto i rozpłaszczamy je delikatnie. Placki smażymy z obu stron, a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Przed podaniem racuchy oprószamy cukrem pudrem.