Sposób przygotowania:
Kurczak w jogurtowej marynacie, z ananasemETAP 1:
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, wycinamy błony. Każdą pierś kroimy na dwa mniejsze kawałki. Mięso nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
Przygotowujemy marynatę: łączymy ze sobą jogurt, posiekany drobno czosnek, sok z cytryny, musztardę, ostrą paprykę mieloną, oregano i zioła prowansalskie.
ETAP 2:
Mięso umieszczamy w marynacie, mieszamy. Naczynie z mięsem przykrywamy i odstawiamy do lodówki na klka godzin.
ETAP 3:
Plasterki ananasa obieramy ze skórki, wycinamy środkową część, czyli łyko.
ETAP 4:
Patelnię grillową smarujemy cieniutko oliwą. Wrzucamy piersi z kurczaka i grillujemy z obydwu stron. Mniej więcej w połowie grillowania mięsa na patelnię wrzucamy ananasa i również smażymy z obu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.