Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych warzyw dla dziecka
Mięso gotujemy w niesolonym wrzątku przez 25 minut.
Warzywa myjemy. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Z fasolek odcinamy końcówki.
Warzywa umieszczamy w garnku i zalewamy niedużą ilością wody. Gotujemy do miękkości.
Warzywa łączymy z mięsem, dodajemy natkę i oregano, blendujemy na krem.
Makaron gotujemy tak, aby był miękki.
Zupę łączymy z makaronem. Jeżeli zupka jest przeznaczona dla starszego dziecka, doprawiamy ją solą.
Warzywa myjemy. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Z fasolek odcinamy końcówki.
Warzywa umieszczamy w garnku i zalewamy niedużą ilością wody. Gotujemy do miękkości.
Warzywa łączymy z mięsem, dodajemy natkę i oregano, blendujemy na krem.
Makaron gotujemy tak, aby był miękki.
Zupę łączymy z makaronem. Jeżeli zupka jest przeznaczona dla starszego dziecka, doprawiamy ją solą.