JUDEX

JUDEX

Kucharz
[Przepisów: 10]

Drożdzowe ślimaczki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne drożdzowe ciasteczka które są banalne w wykonaniu. Idealnie pasują do porannej kawki a na dodatek wygladają smakowicie. Smacznego :))

Drożdzowe ślimaczki z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdzowe ślimaczki z serem

 

  • Gotowy, przemielony ser o smaku waniliowym
  • 50 g drozdzy
  • 3 lyzki cukru
  • aromat waniliowy (kilka kropel) lub cukier waniliowy
  • 125 g margaryny
  • szkl. smietany
  • 2 jajka
  • 3 szkl. maki

Sposób przygotowania:

Drożdzowe ślimaczki z serem
Drożdze połącz z cukrem i aromatem, pozostawić do wyrośnięcia. Następnie dodać mąkę, jajka, miękka margarynę i śmietanę. Dokladnie zagnieść ciasto i schłodzć je w lodówce przez ok godzinę. Gdy wyrośnie podzielić na kawałki, każdy rozwalkować i posmarować gotowym serem. Nastepnie zwinać w rulon i pokroić go na kawalki o szer. ok 5 cm. Ciastka ukladać na blaszce zwojem do góry. Piec w temp. 150 st. C przez ok 30 min
Drożdzowe ślimaczki z serem
Rozczyn polacz z pozostalymi skladnikami i starannie zagniec ciasto. nastepnie schlodz je w lodówce
Drożdzowe ślimaczki z serem
Wyrosniete ciasto podziel na kawalki, rozwalkuj i posmaruj serem. Nastepnie zwin w rulon i pokroj na ciastka o szer. ok 5 cm
Drożdzowe ślimaczki z serem
Ciastka ukladaj zwojem do gory. Piecz w temp. 150 st. C przez ok 30min