Sposób przygotowania:
Drożdżowiec z malinami i kruszonką
Do miski wlewamy mleko, olej, wsypujemy cukier, wbijamy jajka i żółtko, wsypujemy suche drożdże - nie mieszamy składników, przykrywamy i zostawiamy na noc (na około 8-10 godzin).
Następnie dodajemy mąkę i olejek migdałowego, całość mieszamy na jednolitą masę. Ciasto przelewamy na blaszkę, układamy owoce, posypujemy kruszonką (rozcieramy mąkę z cukrem pudrem i masłem).
Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę by wyrosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni przez około godzinę.
Następnie dodajemy mąkę i olejek migdałowego, całość mieszamy na jednolitą masę. Ciasto przelewamy na blaszkę, układamy owoce, posypujemy kruszonką (rozcieramy mąkę z cukrem pudrem i masłem).
Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę by wyrosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni przez około godzinę.