Sposób przygotowania:
Torcik piankowy z owocami na zimno
W szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę malinową. Ciastka wrzucić do miski i rozdrobnić je za pomocą drewnianego tłuczka. W rondelku rozpuścić masło, dodać do ciastek, wymieszać.
Wyłożyć na spód tortownicy, lekko dociskając. Tortownicę włożyć do lodówki. Do miski wlać schłodzoną śmietanę, dodać łyżkę cukru pudru i za pomocą miksera ubić.
Wlać tężejącą galaretkę malinową, wsypać maliny i jeżyny. Wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjąć spód, wylać masę.
Drugą schłodzoną śmietanę ubić z 2 śmietanfixami i z odrobiną cukru pudru. Wyłożyć na wierzch i posypać owocami.
Wyłożyć na spód tortownicy, lekko dociskając. Tortownicę włożyć do lodówki. Do miski wlać schłodzoną śmietanę, dodać łyżkę cukru pudru i za pomocą miksera ubić.
Wlać tężejącą galaretkę malinową, wsypać maliny i jeżyny. Wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjąć spód, wylać masę.
Drugą schłodzoną śmietanę ubić z 2 śmietanfixami i z odrobiną cukru pudru. Wyłożyć na wierzch i posypać owocami.
SylaUla
AniaHania