Sposób przygotowania:
Drożdżowe ciasteczka z malinami
Drożdże rozcieramy z trzema łyżkami ciepłego mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. Margarynę topimy w małym garnuszku i studzimy. Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, stopioną margarynę, cukier, cukier waniliowy, jajka, żółtko i resztę mleka. Ze składników dokładnie wyrabiamy - zagniatamy ciasto, które odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Na każdym kółku układamy oczyszczone maliny. Ciasteczka układamy na wysmarowanej margaryną i posypanej delikatnie mąką blasze. Ciastka posypujemy kruszonką (Składniki kruszonki przekładamy do miski i zagniatamy) i pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. Zimne ciastka można polukrować.