Sposób przygotowania:
Drożdżówka z musem truskawkowym
W większej misce mikserem utrzeć jajka z cukrem do białości. Margarynę stopić w rondelku i wystudzić na letni tłuszcz. Drożdże rozetrzeć z łyżka cukru, mąki szklanka mleka i zostawić na 30 minut pod przykryciem.
Podrośnięty zaczyn dodać do masy jajecznej, wsypać przesianą mąkę, sól,aromat waniliowy, letni tłuszcz, mikserem spiralami wyrabiać z 10 minut ciasto, zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Z podanych składników utrzeć palcami kruszonkę i do lodówki.
Wyrośnięte ciasto mikserem spiralami z 2 minuty odpowietrzyć-wyrobić, przełożyć do dwóch keksówek, posypać kruszonką i piec w temp. 180 C ok. 40 - 50 min.
Truskawki świeże lub mrożone po odmrożeniu zmiksować blenderem z jogurtem i cukrem.
Podrośnięty zaczyn dodać do masy jajecznej, wsypać przesianą mąkę, sól,aromat waniliowy, letni tłuszcz, mikserem spiralami wyrabiać z 10 minut ciasto, zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Z podanych składników utrzeć palcami kruszonkę i do lodówki.
Wyrośnięte ciasto mikserem spiralami z 2 minuty odpowietrzyć-wyrobić, przełożyć do dwóch keksówek, posypać kruszonką i piec w temp. 180 C ok. 40 - 50 min.
Truskawki świeże lub mrożone po odmrożeniu zmiksować blenderem z jogurtem i cukrem.
SylaUla