Sposób przygotowania:
Drożdżówka z nektarynkami i jagodami goji lightETAP 1:
Do miski przesiać obie mąki. Dodać drożdże, sól oraz cukier i stevię. Dokładnie wymieszać suche składniki
ETAP 2:
Do miseczki wbić jajko, dodać ekstrakt waniliowy i roztrzepać widelcem. Do miski z sypkimi składnikami, dodać jajko i wymieszać łyżka składniki.
ETAP 3:
Do maślanki delikatnie wlać wrzątek i wymieszać aby ogrzać maślankę. Stopniowo wlewać ją do miski i wyrabiać ciasto. Wyrabiać tak długo aż będzie gładkie i elastyczne.
ETAP 4:
Ułożyć w misce, lekko oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia. Powinno powiększyć objętość dwukrotnie.
ETAP 5:
Nektarynki pokroić w kostkę średniej wielkości, wymieszać z jagodami goji.
Ciasto ponownie lekko wyrobić. Podzielić na pół. Każdy placek rozwałkować na wąski pasek o długości około 15-17 cm. Na każdym płacie rozłożyć owoce i zrolować.
ETAP 6:
Pokroić na kilka kawałków o grubości 2,5-3 cm. W silikonowej keksówce ułożyć jedna warstwę ślimaczków, a potem drugą. Przykryć ściereczką i zostawić na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 180 st i piec około 25-30 minut. Wyjąć, ostudzić i pokroić na pajdy, smacznego