Sposób przygotowania:
Drożdżówki na parze
Mleko lekko podgrzać , dodać drożdże , dwie łyżki cukru i trochę mąki , pozostawić do wyrośnięcia . Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę składników , chwile wyrabiać , ponownie odstawić w ciepłe miejsce , gdy ciasto wyrośnie robić bułeczki , można nadziewać marmoladą albo robić puste i podawać z sosem i mięsem . Gotowe bułeczki układać w naczyniu do gotowania na parze i parować każdą porcję 10-15 minut , każdą porcję bułeczek robić tuż przed położeniem na garnek . Zamiast gotowego naczynia można użyć garnka wypełnionego do połowy wodą , zawiązać na nim lnianą ściereczkę i przykryć miską wielkości garnka . Bułeczki na słodko czyli z marmoladą czy dżemem podajemy z sosem , pół szklanki mleka gotujemy z pół szklanki cukru do momentu aż zacznie gęstnieć
natsu