Sposób przygotowania:
Drożdżowe różyczkiWykonanie:
Do misy wsypuje mąkę przesianą robię w niej dołek. 
Drożdże rozpuszczam w pól szklance ciepłego mleka i dodaje łyżeczkę cukru,przelewam do wgłębienia w mące i delikatnie mieszam tak by powstała zawiesina. 
Przykrywam ściereczką na jakieś 15 minut by spokojnie wyrosły. 
Po 15 minutach dodaje resztę składników które mi zostały i wyrabiam energicznie ciasto( powinno odchodzić od rąk wtedy wiadomo, że jest dobrze wyrobione) 
Przykrywam ciasto kloszem jakieś 45 minut,wyrośnie.
Ciasto odgazowuje i dziele je na 6 części. Każdą cześć wałkuje na prostokąt który smaruje przetartym uprażonym jabłuszkiem i zwijam. 
Kroje rulonik na 3 części. Formę okrągłą sylikonową wykładam papierem do pieczenia i układam w nim moje pokrojone ruloniki z jabłuszkiem.Smaruje rozbełtanym jajem i zostawiam do wyrośnięcia na jakieś 20 minut. 
Piekę w 170 stopniach jakieś 30 minut sprawdzając czy już się upiekło. 
Po upieczeniu i wystudzeniu podaje na stół, każdy się częstuje odrywając po różyce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
