Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z ziemniakami i koperkiem
Grzyby oczyszczamy, kroimy w plasterki. W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim przez 5 minut pokrojone grzyby.
Do przesmażonych grzybów dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażamy 1 minutę.
Grzyby wraz z ziemniakami zalewamy bulionem, dodajemy do niego ziele angielskie i liście laurowe – zagotowujemy.
Następnie zmniejszamy płomień, przykrywamy garnek i gotujemy zupę 20 minut.
Do zupy wlewamy śmietankę, posiekany koperek, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem – gotujemy 5 minut.
Jeśli jest potrzeba doprawiamy raz jeszcze, jeśli nie serwujemy, posypaną koperkiem, smacznego :D
Do przesmażonych grzybów dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażamy 1 minutę.
Grzyby wraz z ziemniakami zalewamy bulionem, dodajemy do niego ziele angielskie i liście laurowe – zagotowujemy.
Następnie zmniejszamy płomień, przykrywamy garnek i gotujemy zupę 20 minut.
Do zupy wlewamy śmietankę, posiekany koperek, doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem – gotujemy 5 minut.
Jeśli jest potrzeba doprawiamy raz jeszcze, jeśli nie serwujemy, posypaną koperkiem, smacznego :D
SylaUla
biedroneczki
skuter5
robaczek
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki