Sposób przygotowania:
Drożdzowki z owocami
Drozdze przelozyc do miseczki,rozdrobnic wymieszac z lyzka cukru i 4 lyzkami letniego mleka. Odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.Margaryne rozpuscic,ostudzic .Make wymieszac z reszta cukru i mleka.Dodac zoltka,zaczyn drozdzowy i ostudzona margaryne.Rekoma wyrobic jednolite,gladkie ciasro,odstawic w cieple miejsce na 30minut.Za pomoca lyzki nabierac po malej porcji ciasta,formowac kulki,lekko splaszczac.Przykryc sciereczka i odstawic na 20minut do wyrosniecia.Owoce osaczyc z zalewy,wieksze przekroic na polowki.P srodku kazdej porcji ciata zrobic zglebienie,posmarowac rozkloconym jajkiem i wypelnic owocami.Piec okolo20minut w temperaturze 180stopniC.Po ostudzeniu posypac cukrem pudrem.