Sposób przygotowania:
Różyczki z ciasta francuskiego
1. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki i wyrażamy środek.
2. Kroimy w cienkie plasterki.
3. Wkładamy do zagotowanej wody z cukrem i sokiem z cytryny na około 2 minuty,aby jabłka nabrały elastyczności.
4. Przekładamy jabłka na sitko,a następnie przekładamy na talerz do ostygnięcia.
5. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 paski i smarujemy odrobiną dżemu jabłkowego i posypujemy cynamonem.
6. Na każdym pasku układamy abłka tak aby wystawały odrobinę poza ciasto i nakładały się na siebie.
7. Pozostała część ciasta nakładamy na jabłka i zwijamy w rulonik na kształt róży.
8. Przekładamy do formy do muffinek i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 30 - 40 minut.
9. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
2. Kroimy w cienkie plasterki.
3. Wkładamy do zagotowanej wody z cukrem i sokiem z cytryny na około 2 minuty,aby jabłka nabrały elastyczności.
4. Przekładamy jabłka na sitko,a następnie przekładamy na talerz do ostygnięcia.
5. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 paski i smarujemy odrobiną dżemu jabłkowego i posypujemy cynamonem.
6. Na każdym pasku układamy abłka tak aby wystawały odrobinę poza ciasto i nakładały się na siebie.
7. Pozostała część ciasta nakładamy na jabłka i zwijamy w rulonik na kształt róży.
8. Przekładamy do formy do muffinek i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 30 - 40 minut.
9. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.