Sposób przygotowania:
Drożdżowo-różana róża
CIASTO: Podgrzewamy 0,5 szklanki mleka, dodajemy drożdże, 4 łyżki mąki, 2 łyżki cukru. Mieszamy całość. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn już wyrośnie dodajemy do niego jajka ubite z cukrem, sól, mąkę, letnie mleko. Wyrabiamy ciasto około 15 min. Dodajemy margarynę i wyrabiamy jeszcze około 5-10 min, do momentu jak ciasto będzie odchodzić od ręki. Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wałkujemy na prostokąt ( około 1,5 cm). Smarujemy go nadzieniem serowo-różanym. Zwijamy całość w roladę. Roladę dzielimy na około 8 części. Tniemy ślimaczki. Układamy na przygotowanej tortownicy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 40 minut w 180°C. NADZIENIE: Płatki przekładamy do malaksera i miksujemy z cukrem. Dokładamy pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Nadzieniem smarujemy rozwałkowane ciasto drożdżowe. WYKOŃCZENIE: Upieczone ciasto lukrujemy. Lukier przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu