eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na święta gotowałam rosół z ćwiartek kurczaka i zostało mi mięso. Więc zrobiłam z niego nowe danie.

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu

Składniki:

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu

mięso

  • 3 ugotowane ćwiartki kurczaka z rosołu

pozostałe składniki

przyprawy

  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • odrobina ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu

przygotowanie składników

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu
Obraną cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu
Przygotować papryki: słodką, ostrą i wędzoną oraz przyprawy.

Przygotować: przyprawę do mięs i do kurczaka, paprykę wędzoną, słodką i ostrą.

przygotowanie składników cd

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu
Z ugotowanego kurczaka oddzielić udka od podudzi.

Oddzielić podudzia od udek z gotowanego kurczaka.

przygotowanie mięsa

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu
Udka i podudzia obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć udka.

przygotowanie mięsa cd

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu

Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawy i wszystko przesmażyć. Całość podlać wodą i dusić aż cebula będzie miękka. Gotowe mięso wyjąć na półmisek.

Powstały sos zmiksować.

przygotowanie mięsa cd

Drugie życie kurczaka Eli z rosołu

Gotowe mięso wyjąć na półmisek. Powstały sos zmiksować. Smacznego!

Ja podałam kurczaka z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami.


Tagi:

kurczak danie