Sposób przygotowania:
Kurczak z rosołu
Jeden ze sposobów jak wykorzystać mięso z rosołu.Jednak najpierw mięso musimy ugotować.
Mięso z kurczaka myjemy i gotujemy w rosole z dodatkiem warzyw.
Ugotowane mięso wyjmujemy i osączmy z rosołu. Można zdjąć skórkę.
Skrapiamy lekko przyprawą magii i oprószamy pieprzem. Odstawiamy.
Jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami wody.
Mięso obtaczamy w tartej bułce, jajku i ponownie w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na rumiano.
Mięso z kurczaka myjemy i gotujemy w rosole z dodatkiem warzyw.
Ugotowane mięso wyjmujemy i osączmy z rosołu. Można zdjąć skórkę.
Skrapiamy lekko przyprawą magii i oprószamy pieprzem. Odstawiamy.
Jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami wody.
Mięso obtaczamy w tartej bułce, jajku i ponownie w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na rumiano.