katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kurczak z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zamiast skrapiać przyprawą można oprószyć mięsko ziołami. Mięso jest smaczne do obiadu albo jako przegryzka.

Kurczak z rosołu

Składniki:

Kurczak z rosołu

 

  • skrzydełka kurczaka 4 szt
  • pałki z kurczaka 3 szt
  • udziki z kurczaka 3 szt
  • jajka 2 szt
  • przyprawa magii
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Kurczak z rosołu
Jeden ze sposobów jak wykorzystać mięso z rosołu.Jednak najpierw mięso musimy ugotować.

Mięso z kurczaka myjemy i gotujemy w rosole z dodatkiem warzyw.

Ugotowane mięso wyjmujemy i osączmy z rosołu. Można zdjąć skórkę.

Skrapiamy lekko przyprawą magii i oprószamy pieprzem. Odstawiamy.

Jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami wody.

Mięso obtaczamy w tartej bułce, jajku i ponownie w tartej bułce.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na rumiano.