Sposób przygotowania:
Gotowany kurczak w panierce kokosowej
Większego kurczaka oczyścić,dokładnie wymyć oraz rozebrać na cząstki.
Włożyć do garnka z osoloną wodą,doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień, zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Następnie dodać obrane jarzyny oraz przyprawę uniwersalną.
Gotować do momentu, aż kurczak będzie prawie ale nie całkiem miękki.
Wyjąc kurczaka z rosołu i ostudzić.
Płatki kukurydziane wymieszać z wiórkami kokosowymi i rozgnieśc wałkiem do ciasta.
Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami.
Gotowane kawałki kurczaka panierować w jajku a następnie w panierce kokosowo - kukurydzianej.
Na głębszej patelni rozgrzać oliwę i smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron.
Włożyć do garnka z osoloną wodą,doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień, zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Następnie dodać obrane jarzyny oraz przyprawę uniwersalną.
Gotować do momentu, aż kurczak będzie prawie ale nie całkiem miękki.
Wyjąc kurczaka z rosołu i ostudzić.
Płatki kukurydziane wymieszać z wiórkami kokosowymi i rozgnieśc wałkiem do ciasta.
Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami.
Gotowane kawałki kurczaka panierować w jajku a następnie w panierce kokosowo - kukurydzianej.
Na głębszej patelni rozgrzać oliwę i smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron.
Justi2401
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justi.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)