iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pikantne faszerowane papryki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo często robię takie faszerowane papryki, lubię je dobrze doprawić, aby były ostre i wyraziste.

Pikantne faszerowane papryki

Składniki:

Pikantne faszerowane papryki

 

  • 3 papryki podłużne,
  • 1 pierś z kurczaka,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1/2 cebuli,
  • 1 marchewka,
  • 5 grzybków mun,
  • 2 szczypty pieprzu cayenne,
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka sosu sojowego,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pikantne faszerowane papryki

ETAP 1:

Z papryk ścinamy wierzch wyjmujemy ziarna. Pierś kroimy w kostkę, obsypujemy cayenne, dodajemy 3 łyżki oleju, posiekaną cebulę, startą marchewkę, sos sojowy i przesmażamy kilka minut. Następnie wciskamy czosnek i dodajemy posiekane grzybki mun, doprawiamy solą do smaku.

Napełniamy papryki, nakładamy wierzchy mocując wykałaczką, smarujemy olejem i zapiekamy przez 20 minut w wysokiej temp.