Sposób przygotowania:
Duet buraczano-paprykowy...:-)
Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Paprykę i cebulę pokroić drobniutko w kostkę.
Zagotować składniki zalewy i zaraz wsypać warzywa. Zagotować.
Gorącą sałatką napełniać czyste i wyparzone słoiczki, najlepiej "dżemowe", max 0,5 l...oczywiście zależy to od ilości domowników, żeby taka porcja starczała na obiadek.
Pasteryzować ok.20-25 min.
Paprykę i cebulę pokroić drobniutko w kostkę.
Zagotować składniki zalewy i zaraz wsypać warzywa. Zagotować.
Gorącą sałatką napełniać czyste i wyparzone słoiczki, najlepiej "dżemowe", max 0,5 l...oczywiście zależy to od ilości domowników, żeby taka porcja starczała na obiadek.
Pasteryzować ok.20-25 min.