Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Dufinki z mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dufinki z mięsem- są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe na obiad dla całej rodziny. Można je podać z ulubionym sosem.

Dufinki z mięsem

Składniki:

Dufinki z mięsem

Farsz

  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa,

Ciasto

Dodatkowo

  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Dufinki z mięsem
1. Farsz: Cebulę obieram i kroję w kostkę. Mięso mielone oraz cebulę przekładam na patelnię. Smażę na oliwie około 10 minut. Oprószam solą i pierzem.

2. Ciasto: Ziemniaki gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i przeciskam przez praskę. Ziemniaki przekładam na stolnicę. Dodaję mąkę oraz jajko. Zagniatam ciasto.

3. Ciasto rozwałkowuję na grubość 5mm. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na środek ciasta kładę porcję farszu mięsnego. Brzegi zlepiam formując kulkę.

4. Kuleczki wrzucam na rozgrzany olej i smażę na rumiano. Po wyjęciu odsączam tłuszcz na papierowym ręczniku.