rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Dukanowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna dietetyczna słodka przekąska

Dukanowe bezy

Składniki:

Dukanowe bezy

 

  • 3 białka
  • 6 łyżek słodzika do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki mocnej kawy

Sposób przygotowania:

Dukanowe bezy
Białka ubić na bardzo sztywną pianę.Stopniowo dodawać słodzik i kakao,a następnie kawę.Ubijać kolejne 30 sekund.Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do piecenia.Łyżka kłaść niewielkie kleksy z piany.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120st.C i suszyć 50min.W kuchenkach gazowych uważać żeby temperatura sie nie podniosła.

Tagi:

kawa bezy