Sposób przygotowania:
Duszona, anyżowa karkówka
Mięso kroimy w dość cienkie plastry. Obsypujemy pieprzem i odrobiną soli,po czym obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do garnka. Zalewamy wodą,ale taką ilością aby tylko mięso było zakryte.Wsypujemy kolorowy pieprz, słodką,przyprawę uniwersalną Kucharek meksykański ( jest to nowy produkt wśród przypraw tej firmy. Kompozycja tej przyprawy została wzbogacona o wyrazistą, egzotyczną nutę słodkiej papryki oraz ostrego chili) . Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na małym ogniu.Na patelnię, na której smażyliśmy wsypujemy kopiastą łyżkę mąki.Lekko zrumieniami, na jasny brązowy kolorek. Wlewamy trochę wywaru z mięsa.Rozcieramy i wlewamy naszą zasmażkę do gotującego się mięsa. Gdy już mięso będzie prawie miękkie wkruszamy mini kostkę i wrzucamy rozdrobnioną gwiazdkę anyżu.