Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Duszona kapusta biała

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta ta idealna jest jako dodatek do obiadu

Duszona kapusta biała

Składniki:

Duszona kapusta biała

 

  • 1/3 główki kapusty białej - około 500 g
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • 1 szt cebuli białej
  • olej
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Duszona kapusta biała
Kapustę białą szatkujemy dość drobno bądź siekamy w robocie kuchennym, cebulę białą obieramy , a następnie kroimy w kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju, dorzucamy poszatkowaną kapustę i przesmażamy razem kilka minut, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 30 minut. Doprawiamy do smaku sosem sojowym oraz solą, mieszamy i podajemy na ciepło.

Tagi:

sosy kapusta