iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Karkówka ma bardzo delikatny smak i jest bardzo miękka. Powstałym sosem możemy polewać ziemniaki albo ryż.

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą

Składniki:

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą

Przygotowanie składników

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą
Cebula nie musi być równo pokrojona, ważne aby była przesmażona.

Cebulę kroimy razem z czosnkiem w kostkę i przesmażamy przez chwilę na gorącej patelni.

Przygotowanie składników

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą
Ananasy mogą być pokrojone a średnią lub małą kostkę.

Ananasy kroimy w kostkę.

Przygotowanie składników

Duszona karkówka z pieczarkami i cebulą
Pieczarki przed pokrojeniem w plastry możemy chwilę obgotować.

Pieczarki należy pokroić w plastry. Karkówkę przekładamy do garnka, dodajemy pieczarki, cebulę z czosnkiem, ananasy, koncentrat oraz pomidory z puszki. Solimy i pieprzymy, wlewamy sok z ananasów. Dusimy do miękkości.