Sposób przygotowania:
Duszone piersi kurczaka w sosie własnym
Piersi kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Piersi duże przeciąć na połowę i jeszcze raz na połowę, powinno być 16 kawałków, piersi wymieszać z kucharkiem, obtaczać w mące i zrumienić na gorącym oleju, posypać tymiankiem. Wlać wodę, zagotować i pod przykryciem dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa z 25 minut.
Resztę mąki wymieszać z solą w wodzie i wlać do piersi mieszając do zagęszczenia sosu, posypać pieprzem mielonym i zdjąć z ognia.
Ziemniaki w osolonej wodzie ugotować i tłuczkiem pognieść, fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Resztę mąki wymieszać z solą w wodzie i wlać do piersi mieszając do zagęszczenia sosu, posypać pieprzem mielonym i zdjąć z ognia.
Ziemniaki w osolonej wodzie ugotować i tłuczkiem pognieść, fasolkę ugotować do miękkości w osolonej wodzie.