Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Duszone warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne danie. Często przygotowywałam je w wakacje gdy przyjeżdżali goście. Danie wymyśliłam sama na wzór warzyw na patelnię.

Duszone warzywa

Składniki:

Duszone warzywa

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Cukinię i marchewkę także obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulkę kroimy w piórka. Fasolkę przekrawamy na pół. Olej rozgrzewamy w garnku i wrzucamy pokrojone warzywa dolewamy szklankę wody. Dodajemy kostkę, często mieszając. Dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy ziołami. Świetnie smakuje z mięsem.

Tagi:

zioła cukinia