TruskawkowaZujka

TruskawkowaZujka

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Duszone warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Warzywa na obiad,na kolacje, na spotkanie ze znajomymi ... Pasują do pieczonego kurczaka ale same smakują równie dobrze.

Duszone warzywa

Składniki:

Duszone warzywa

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Resztę warzyw myjemy i kroimy: pieczarki z ogonkami na ćwiartki, cukinie wzdłuż a później na plasterki, paprykę na paseczki. Czosnek przeciskamy i mieszamy z olejem i bazylią Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy sól i pieprz i wlewamy olej z czosnkiem i bazylią. Mieszamy i przykrywamy pokrywką z naczynia. Dusimy w piekarniku przez ok 60-70 minut w 180*C. Jeśli lubicie warzywa zrumienione możecie na ok 20 minut przed końcem duszenia zdjąć pokrywę naczynia. Smacznego

Tagi:

cukinia