kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Duszonka z maślaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać raczej na zimno do chleba z pomidorem

Duszonka z maślaków

Składniki:

Duszonka z maślaków

 

  • 80 dag maślaków
  • 4 łyżki oleju
  • 150 ml wody
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Duszonka z maślaków
Umyte i osuszone grzyby pokroić na kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Oprószyć solą. Wino wymieszać z wodą. Zalać grzyby. Doprawić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić aż sos odparuje.