monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Duszonki z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sycąca i smaczna propozycja na obiad-danie jednogarnkowe

Duszonki z warzywami i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszonki z warzywami i kiełbasą

 

  • 6-7 dużych ziemniaków
  • 1 mały burak
  • 1 pietruszka
  • 1,5 marchewki
  • 2 cebule
  • 20 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 3 łyżki margaryny do smażenia
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Duszonki z warzywami i kiełbasą
Wszystkie warzywa obrać. Buraka, pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki, ziemniaki pokroić na plasterki ( naprawdę duże ziemniaki na półplasterki).Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę średniej wielkości. Margarynę rozpuścić w dużym rondlu, wrzucić cebulę i kiełbasę i chwilę razem smażyć. Dodać starte warzywa i ziemniaki,podlać pół szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości wszystkich składników. Często zaglądać do rondla i mieszać, gdyż niestety potrawa lubi się przypalać. Pod koniec duszenia,posolić i popieprzyć do smaku. Podawać gorące z czerwonym barszczykiem. SMACZNEGO!
Duszonki z warzywami i kiełbasą
Buraka, pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Duszonki z warzywami i kiełbasą
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki
Duszonki z warzywami i kiełbasą
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę średniej wielkości
Duszonki z warzywami i kiełbasą
Wszytko razem wrzucić do rondla łącznie z ziemniakami pokrojonym w plasterki