Sposób przygotowania:
Ciasto z kakao truskawkami i rabarbarem
Truskawki oczyszczamy, płuczemy i przekładamy na sito. Osączamy. Rabarbar obieramy i kroimy.
Wybite do miski jajka ubijamy z cukrami, dodajemy olej, maślankę, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na nie przygotowane truskawki i rabarbar. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto schładzamy i posypujemy cukrem pudrem.
Wybite do miski jajka ubijamy z cukrami, dodajemy olej, maślankę, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na nie przygotowane truskawki i rabarbar. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto schładzamy i posypujemy cukrem pudrem.