lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Duża płotka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna rybka skropiłam cytryna dla lepszego smaku

Duża płotka smażona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duża płotka smażona

 

Sposób przygotowania:

Duża płotka smażona
Obieram z łusek rybę myję i solę ze wszystkich stron wewnątrz i zewnątrz skrapiam cytryną, zostawiam na 30 minut . Kroje ją w dzwonka potem obtaczam w bułce tartej wymieszanej z mąką . Smażę około 15 minut z obu stron na złotawy kolor na tłuszczu .
Duża płotka smażona
Umyłam wyczyściłam obciełam głowę i wyrzuciłam a potem złusek obczyściłam
Duża płotka smażona
pokrołam wdzwonka posolłam i pokopiłam cytryną

Tagi:

tarta