Sposób przygotowania:
Karmazyn w cieście curry
Mrożone kostki rybne po wyjęciu rozmrozić lub zalać wrzątkiem i odsączyć wodę z nich. Rybę oprószyć pieprzem lub przyprawą do ryb i odstawić na bok na talerzu płaskim. Ubić ciasto jak na naleśniki, tyle że na pikantnie, dodając starty ser żółty, sól i curry w szczyptach. Wymieszać łyżką i zanurzać kostki karmazynowe w cieście. Olej wlać na patelnię lub na blachę, gdy się chce upiec w piekarniku na 180 st. C, oraz zawinąć rybę w cieście w folię aluminiową, aby ciasto się nie rozpłynęło na blachę i nie przywarło. Jeśli się kładzie rybę na patelnię tłuszcz musi być rozgrzany na maksa, bo inaczej ryba przywiera, a ciasto nie rumieni lecz dusi się. Smażyć ryby z obu stron przez 7-8 min. pomagając łopatką cedzakową obracać kostki rybne. Wyjmować, odsączyć z tłuszczu i przełożyć ryby na talerze płaskie. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.