Sposób przygotowania:
dwa omletowe przepisy -Dieta Protal III
4 foremki babeczkowe natłuścić. Żółtka ubić z solą i pieprzem, jogurtem i startym serem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wymieszać z żółtkami i łyżką otrąb. Masą napełnić foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min. Masa powinna się lekko przyrumienić.Jeść z surówką lub zieloną sałatą.
Omlet z resztek mięska obiadowego
Dowolne mięso (gotowany kurczak, pieczeń wołowa itp.) drobniutko pokroić w kostkę. 3 – 4 jajka ubić z solą i pieprzem, dodać garść tartego sera, posiekaną natkę i mięso. Smażyć jak zwykłe omlety.
Omlet z resztek mięska obiadowego
Dowolne mięso (gotowany kurczak, pieczeń wołowa itp.) drobniutko pokroić w kostkę. 3 – 4 jajka ubić z solą i pieprzem, dodać garść tartego sera, posiekaną natkę i mięso. Smażyć jak zwykłe omlety.