dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Dwa rodzaje Krokietów Justyny :)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

WSPANIAŁY przepis na krokiety z jajkiem czy kiełbaska

Dwa rodzaje Krokietów  Justyny :)

Składniki:

Dwa rodzaje Krokietów Justyny :)

 

  • Przepis na ok 8-10 naleśników/ krokietów

 

  • 3 jajka -2 jajka/do ciasta,1 do panierki ,1 ugotowane

 

 

  • ok 1 szklanki wody

 

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 3 cienkie parówki np wiedeńskie

 

  • cebula

 

 

 

 

  • szczypiorek / pietruszka

 

  • przyprawy - pieprz sól.

 

  • sos czosnkowy < przepis dodany osobno>

 

Sposób przygotowania:

Dwa rodzaje Krokietów Justyny :)
JAJKA <2 sztuki> mąkę, mleko , wodę proszek - mieszamy razem np mikserem. Dodaje czasem odrobinę oliwy do ciasta by nie przywierało. CEBULĘ i PIECZARKI kroje drobno i smażę na patelni - przyprawiam pieprzem i solą. Ser żółty kroimy w cienkie paseczki. Jajko roztrzepujemy do naleśników by je posmarować aby nam się bułka tarta trzymała.Drugie jajko należy ugotować . Kiełbaski grzejemy a następnie dzielimy wzdłuż na dwie części. ZABIERAMY się do zawijania naszego krokieta czyli cebulkę nakładamy kiełbaskę i serek żółty do środka i zawijamy. Nastepnie smarujemy pędzelkiem krokieta



SAMI widzicie jak smacznie wygląda