Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Dymkowa zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

lekka i smaczna zupka dla każdego

Dymkowa zupka

Składniki:

Dymkowa zupka

 

  • pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem(drobnym nie grubym)
  • rosół z poprzedniego dnia (jeśli nam został)albo kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ziarenek smaku
  • 2 gałązki drobniutko posiekanej pietruszki

Sposób przygotowania:

Dymkowa zupka
W rondlu podgrzewamy rosół może być z kostki lub pozostałość z gotowanego domowego rosołu. Ale wtedy przecedzamy cebulę dymkę i pietruszkę siekamy drobno i wrzucamy do zupy doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy gotowe