LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Dynia po mazursku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyśmienita alternatywa dla gotowanych ziemniaków.

Dynia po mazursku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dynia po mazursku

 

 

Sposób przygotowania:

Dynia po mazursku
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na małe części, zalać wrzącą wodą i podgotować powoli. Dynię obrać, pokroić na takie kawałki jak ziemniaki, dodać do nich, wlać gorące mleko, przyprawić solą i ugotować do miękkości, odparowując wywar; ziemniaki mają się lekko rozgotować. Słoninę stopić, zrumienić skwarki, podsmażyć na niej cebulę. Tak przygotowaną okrasą lub roztopionym masłem polać dynię z ziemniakami.
Dynia po mazursku
Przygotowanie ziemniaków do dyni po mazursku.
Dynia po mazursku
Przygotowanie dyni do dania po mazursku.
Dynia po mazursku
Dodanie dyni do podgotowanych ziemniaków.
Dynia po mazursku
Dodanie gorącego mleka do dyni z ziemniakami.

Tagi:

dynia