Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Dynia po wlosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Dynia to świetny dodatek do potraw codziennych jak i świątecznych...

Dynia po wlosku

Składniki:

Dynia po wlosku

 

 

Sposób przygotowania:

Dynia po wlosku
Dynię obrać, obrać ze skóry, wyjąć pestki. Miąższ pokroić w grubą kostkę, skropić sokiem z cytryny. Boczek pokroić w paseczki. Olej rozgrzać w dużym rondlu, wrzucić boczek, przesmażyć. Dodać dynię, smażyć mieszając przez ok. 5 minut. Doprawić solą i oregano. Wlać bulion, dusić pod przykryciem przez25 minut. Zestawić z ognia dodać śmietanę i tyle pieprzu by potrawa miala wyrazisty smak. Wymieszać. Można podawać w polówach skóry dyni.

Tagi:

dynia