Sposób przygotowania:
Dynia w marynacie
Dynię umyć, obrać z miąższu.
Wydrążyć specjalną łyżeczką kulki.
Zalać je wrzącą osoloną wodą, pogotować chwile, odcedzić. Zagotować wodę z cukrem i cynamonem, doprawić kwaskiem. Zalać dynie tak aby zalewa sięgała do 3 cm poniżej brzegów słoika.
Zamknąć słoik.
Następnie pasteryzować przez 25 minut.
Od momentu zawrzenia wody w naczyniu.
Wydrążyć specjalną łyżeczką kulki.
Zalać je wrzącą osoloną wodą, pogotować chwile, odcedzić. Zagotować wodę z cukrem i cynamonem, doprawić kwaskiem. Zalać dynie tak aby zalewa sięgała do 3 cm poniżej brzegów słoika.
Zamknąć słoik.
Następnie pasteryzować przez 25 minut.
Od momentu zawrzenia wody w naczyniu.