anula7001

anula7001

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Dynia w słoiki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne przetwory z dyni nie tylko do obiadu.

Dynia w słoiki

Składniki:

Dynia w słoiki

 

Sposób przygotowania:

Dynia w słoiki
Najpierw dynię obrać z twardej skóry. Wyjąć miąższ i pokroić w kostkę. Następnie podkładać we wcześniej wyparzonych słoikach. Kawałki powinny być ciasno poukładane. Później przygotować zalewę. W tym celu do garnka wlać wodę i ocet. Następnie wsypać cukier, sól, goździki i ziele angielskie. Zagotować i wrzącym płynem zalać dynię. Słoiki dokładnie pozakręcać. Pasteryzować ok. 10 minut. Po wystudzeniu przenieść w chłodne miejsce. Smacznego.

Tagi:

dynia